Juho Sotamaa / 17.06.2022

Yrittäjä, ennakoi kassatilanteesi loppuvuodelle toimimalla nyt

A woman waiting for train

Kevät ja kesä ovat tyypillisesti yrityksille kiireistä aikaa, sillä sesonki on monella alalla kuumimmillaan. Se näkyy myös selkeänä laskutuksen kasvuna kesäkuun aikana. Kiireestä ja sesongista huolimatta monia yrittäjiä samaan aikaan mietityttää rahojen riittävyys kesän yli sekä miltä maailma näyttää syksyllä.

Kesällä rahan tarve on yrityksissä suuri: vaikka työntekijät lomailevat, maksetaan heille loma-ajalta palkkaa, ja itse yrittäjäkin haluaisi mahdollisesti lomailla. Lisäksi iso osa yrityksistä on maksanut omistajilleen osinkoja tilinpäätöksen jälkeen kevään aikana.

Vaikka yritys olisi menestyvä ja sesonki huipussaan, voi kassan tilanne olla väliaikaisesti kuivahko, eikä helpotusta ole tiedossa kuin vasta myöhemmin. Rahat tehdyistä töistä ja toimitetuista tavaroista saadaan usein vasta kuukausien kuluttua siitä, kun varsinainen työ on tehty.

""

Maailmantalouden epävarmuus näkyy yrittäjän arjessa

Kesäajan lisääntyneet menoerät eivät ole ainoita asioita, jotka mietityttävät yrittäjiä. Huolta rahojen riittävyydestä sekä tulevaisuudesta lisää myös kiihtyvä inflaatio, raaka-aineiden, kuten polttoaineiden ja sähkön, kustannusten nousu sekä laajamittainen komponenttipula.

Tilanne ei kosketa pelkästään yrittäjiä. Jokainen terassiremonttia suunnitteleva on varmasti huomannut, että puutavara on huomattavasti kalliimpaa kuin vuosi tai kaksi sitten. Todennäköisesti toimitusketjut pysyvät hidastuneina myös syksyllä, komponenttipula jatkuu ja raaka-aineiden hinnat pysyvät korkealla. Parhaimpia varautumiskeinoja tulevaan ja tuntemattomaan on varmistaa, että yrityksen kassatilanne on kunnossa.

Miten yrittäjä pystyy varmistamaan rahojen riittävyyden?

Laskurahoitus, kuten Kassaturva, on yksi nopeimmista ja joustavimmista tavoista tehostaa yrityksen kassankiertoa. Laskurahoitus on helppo ja nopea ottaa käyttöön, eikä kuormita yrittäjää silloin kun on kiire ja pitäisi keskittyä yrityksen varsinaiseen liiketoimintaan.

Laskurahoitus on vaihtoehto perinteiselle lainalle. Sen toimintaperiaate on yksinkertainen: yritys saa rahat tilille heti lähettämäänsä myyntilaskua vastaan, eikä yrityksen tarvitse odottaa rahojen saamista maksuehdon loppuun.

Laskurahoituksen avulla yritys pystyy hyväksymään pidemmän maksuehdon tarjouspyyntöjä, sillä rahat saa tilille heti, kun työ on tehty ja lasku lähetetty. Myyntisaataviin normaalisti sidottu pääoma on näin heti yrityksen käytettävissä hankintoihin, investointeihin, veroihin tai vaikka puskuriksi yllättäviä menoja varten.

Laskurahoitus ei ole pelkästään työkalu yrittäjän kassanhallintaan, vaan se voi myös auttaa yrittäjää saamaan saamisensa. Laskurahoitukseen voidaan liittää osaksi luottovakuutus. Luottovakuutuksella saa turvaa asiakkaiden maksukyvyttömyyttä vastaan kustannustehokkaasti. Tässä mielessä laskurahoitus on jopa parempi ja turvallisempi kuin perinteinen laina.

Kassaturva on laskurahoituksen edelläkävijä

Kassaturva on Procountor-ohjelmistoon integroitu laskurahoituspalvelu. Kassaturvan avulla yritys pystyy rahoittamaan kaiken kokoiset myyntisaatavat suoraan Procountorista.

Kassaturva on täysin automaattinen ja se soveltuu kaiken kokoisille yrityksille eri toimialoille. Voit hyödyntää Kassaturvaa aina tarpeen ja tilanteen mukaan ilman kiinteitä kustannuksia, sillä ainoa kustannus on nostetusta rahoituksesta veloitettava komissio.

Kassaturvan käyttöönotto on helppoa ja käyttöönotto onnistuu helposti olemassa olevilla Procountor tunnuksilla Kassaturvan verkkosivuilta. Kassaturva on integroitu suoraan Procountor-ohjelmistoon ja sitä kautta siihen on liitetty ominaisuuksia, joita muissa laskurahoituspalveluissa ei ole tarjolla.

Automaattiset kirjanpitoviennit lisäävät automaatiota ja sekä vähentävät manuaalisen työn määrää. Tämä säästää kustannuksia, pienentää virheiden määrää kirjanpidossa sekä helpottaa myyntisaatavien hallintaa.

Kassaturvaan pystytään lisäämään myös luottovakuutus, jolla yritys pystyy vakuuttamaan ostajansa kustannustehokkaasti maksukyvyttömyyttä ja maksuhaluttomuutta vastaan.

Lue lisää Kassaturvasta täältä ja ota palvelu käyttöön.

Kassaturva tuotetaan yhteistyössä PURO Finance Oy:n kanssa.

Juho Sotamaa

Juho työskentelee Accountor Finagolla liiketoiminnan kehityspäällikönä, vastuualueenaan yritysrahoituspalvelut. Juhon pyrkimyksenä on kehittää asiantuntevalla ja rennolla otteella Pohjoismaiden parhaat rahoitusratkaisut Accountor Finagon asiakkaille.