EtusivuProcountor SoloOminaisuudet

Hoida yrityksesi tulot, menot ja kirjanpitoaineistot kuntoon

Procountor Soloa käytetään yhdessä kirjanpitäjän kanssa, joten yrittäjän itse ei tarvitse olla kirjanpidon asiantuntija. Kirjanpitoa sillä ei voi tehdä, mutta voit tehdä kaiken muun laskuttamisesta, kuittien keräämisestä aina kirjanpitoaineiston valmisteluun asti. Tältä sivulta löydät sen tärkeimmät ominaisuudet!

”Procountor Solo on palauttanut mun motivaation paperihommiin.”

Julius Ruissalo
Rakennus Ruissalo

Hoida yrityksesi tulot

Lähetä laskut tekemistäsi töistä sekä käsittele muut saamasi tulot mm. korttimaksupäätteestä, kassasta ja verkkokaupasta. Solon käyttöliittymä perustuu Isolta Arkhimedekseen, jota käyttää jo yli 40 000 suomalaista yritystä. Myyntireskontra hoituu automaattisesti taustalla viitesiirtojen perusteella – näet siis kuka on maksanut laskunsa.

Lähetä laskut

Helppokäyttöisin laskutusohjelma jota tulet käyttämään. Luot ja lähetät laskun vaikkapa suoraan asiakkaan luona. Laskuja voit tulostamisen lisäksi lähettää sähköpostilla, verkkolaskuna tai postituspalvelun kautta.

  • Muistutus ja hyvityslaskut
  • Maksujen seuranta
  • Tarjous, tilausvahvistus, lähete
  • Tuote- ja kontaktirekisterit

Maksupäätelaitteiden, kassajärjestelmien ja verkkokauppojen käyttö

Laskuttaminen ei ole ainoa tapa saada tuloja yritykselle. Käytössäsi voi olla esimerkiksi kassajärjestelmä tai korttimaksupääte.

Procountor Soloa ei ole suunniteltu kassajärjestelmäksi, mutta voit tuoda sinne raportit näistä järjestelmistä. Tuomalla raportit saat pidettyä kaikki kirjanpidon materiaalit yhdessä paikassa!

Hoida yrityksesi menot

Yrityksen pyörittämisessä on tärkeää ymmärtää mistä kulut koostuvat. Kuvaamalla kuitit ja maksamalla laskut Procountor Solon kautta keräät heti kulujen syntyessä kirjanpidon tositteet yhteen paikkaan, josta ne on näppärä toimittaa kirjanpitoon.

Ota vastaan verkkolaskuja ja maksa ne

Saat verkkolaskuosoitteen verkkolaskujen vastaanottoon. Voit maksaa laskut suoraan ohjelman sisältä ilman kirjautumista verkkopankkiin. Paperisesta laskusta voit ottaa kuvan ja maksaa samalla tavalla kuin saadut verkkolaskut.

Kun maksat laskusi Procountor Solon kautta siirtyvät ne myös automaattisesti kirjanpitoon.

Kuvaa kuittisi automaattisen tekstintunnistuksen avulla

Kirjanpidossa on tärkeää, että jokaiseen kuluun liittyy jokin tosite. Tosite voi olla esimerkiksi kuitti jonka kuvasit asiakastapaamisen kahvitarjoiluista.

Kuittien käsittely Procountor Solossa on helppoa. Solossa höydynnetään automaattista tekstintunnistusta, joten vältät ylimääräisen näppäilytyön.

Yrityksen kortilla tehdystä ostoksesta saatu kuitti liitetään automaattisesti tilitapahtumaan ja näin kirjanpidossa kuitti ja tilitapahtuma muodostavat kirjanpitotapahtuman.

Jos olet ostanut yrityksellesi jotain omalla kortillasi yrityksen kortin sijaan, voit toki käsitellä sellaisenkin kuitin kirjanpitoa varten.

Laske ja maksa itse palkkasi tai anna tilitoimiston hoidettavaksi

Palkanlaskenta on mahdollista tehdä Solossa kahdella tavalla: tilitoimiston tekemänä tai itsepalvelumallilla.

Kannattaa sopia sinulle sopivasta palkanmaksun ja -laskennan mallista tilitoimistosi kanssa. Jos päädyt hoitamaan palkka-asiat itse, Solon kautta käytössäsi on helppokäyttöiset työkalut, jotka on toteutettu yhdessä Suomen johtavan digitaalisen palkkapalvelun, Palkkaus.fi kanssa.

Pankkiyhteydet ja tiliote

Pankkiyhteydet ovat Procountor Solon ydin. Pankkiyhteyden avulla voit maksaa laskusi ja tiliotteen avulla varmistetaan, että kaikki tulot ja menot tulee käsiteltyä.

Yhteyden avulla saadaan pankista myös viitesiirtoaineisto, sen avulla Solo osaa yhdistää lähettämäsi laskut ja niihin tulleet maksusuoritukset. Tiedät siis kuka on maksanut laskusi ja kenelle pitäisi lähettää esimerkiksi maksumuistutus.

Kirjanpito

Sololla sooloyrittäjän ei ole tarkoitus tehdä itse kirjanpitoaan, vaan se tehdään yhdessä kirjanpitäjän kanssa. Itse kirjanpito tehdään Procountorin työkaluilla, johon Solossa kerätty kirjanpitoaineisto toimitetaan. Procountorin avulla kirjanpitäjän on helppoa viimeistellä kirjanpito. Sekä kirjanpitäjän, että yrittäjän työ on sujuvaa Solon avulla.

Onko kaikki kunnossa kirjanpitoa varten?

Kirjanpitosi tehdään tilitapahtumien perusteella. Kuukauden vaihduttua ohjelma pyytää sinua tarkistamaan päättyneen kuukauden tilitapahtumat ja lisäämään puuttuvat kuitit tai muut tositteet. Jos tilitapahtumien luettelo näyttää vihreää, on kaikki kunnossa.

Procountor Solon tehtävä on varmistaa, että yrittäjällä on kaikki tositteet kirjanpitoa varten.

Aineiston toimitus kirjanpitoon

Kun kuukausi on kulunut ja tarvittava aineisto on merkitty oikein, toimitetaan aineisto kirjanpitoon tarkastettavaksi.

Käy läpi tarkistuslista ja toimita aineisto, helppoa! Paperipinojen sijasta kirjanpitäjäsi saa tilitapahtumiin liitetyt kuitit ja laskut suoraan kirjanpitojärjestelmään.

Miten muut kirjanpidon dokumentit?

Procountor Solosta löytyy erillinen asiakirjat osio, josta voit toimittaa esimerkiksi kadonneeksi luultuja kuitteja, sopimuksia, verottajan lisätietopyyntöjä tai mitä tahansa muita dokumentteja kirjanpitäjällesi. Saman kanavan kautta saat myös kirjanpitäjältäsi kuun vaihteen raportit ja muut dokumentit.

Tilitoimisto hakusessa?

Yrittäjänä tarvitset avuksesi tilitoimiston, joka käyttää Procountoria tai on halukas aloittamaan sen käytön.

Jos sinulla ei ole vielä tilitoimistoa tai haluat vaihtaa sen, autamme mielellämme sellaisen löytämisessä. Lue lisää täältä.

Kenelle Procountor Solo sopii?

Procountor Solo on loistava työkalu pienten yritysten kirjanpidon hoitamiseen.

Kenelle Solo sopii?

Procountor Solo on sopiva ratkaisu sellaisen sooloyrittäjän kirjanpitoon, joka haluaa simppelin tavan hoitaa omat taloushallinnon rutiinit, eikä ole kiinnostunut kirjanpidon tekemisestä.

Solo sopii yritykseen jossa liikevaihto on alle 500 000 €, eli voidaan tehdä maksuperusteista kirjanpitoa.

Kenelle Solo EI sovi?

Procountor Solo ei sovi yrittäjälle, joka haluaa tehdä kirjanpitonsa kokonaan itse, eikä kaipaa kirjanpitäjää tuekseen.

Solo ei sovi myöskään silloin jos liikevaihto ylittää 500 000 €, eli kirjanpito täytyy tehdä suoriteperusteisesti.

Oletko uusi yrittäjä? Saat Solon käyttöösi vuodeksi ilman kuukausimaksua. Lue lisää ja hyödynnä etu

Soloa käytetään yhteistyössä tilitoimiston kanssa. Jos etsit kirjanpitäjää, autamme mielellämme. Lue lisää

Oletko uusi yrittäjä? Saat Solon käyttöösi vuodeksi ilman kuukausimaksua

Haluamme tukea uusia perustettavia yrityksiä niiden alkutaipaleella. Siksipä tarjoamme Procountor Solo ohjelmiston käyttöön ilman kuukausimaksua vuoden ajaksi niille yrityksille, jotka on perustettu kuluneen 6 kk aikana.