Accountor Finago / 15.07.2020

Laskurahoitus apuna yrityksen kassanhallinnassa

Yritysten elämä on tasapainoilua tulojen ja menojen välillä, aivan kuten mikä tahansa talouden hallinta. Kuinka paljon kassassa on rahaa, kuinka paljon sieltä on lähdössä maksuja? Kassavirran hallintaan liittyy näiden kahden, tulevan ja ulos lähtevän rahaliikenteen sääteleminen. Jos tulot ja menot ovat tasapainossa ja ensimmäinen voitolla, on yritystoiminta kannattavaa.

Kassavirta: yritykseen sisään tuleva ja ulos lähtevä rahavirta

Kassavirtaennuste: antaa yritykselle mahdollisuuden reagoida etunojassa tarvittavilla toimilla. Procountor Taloushallinnosta kassavirtaennusraportin saa käyttöönsä muutamalla klikkauksella maksutta. Raportin pohjana ovat viimeisin ohjelmasta löytyvä tiliote, tositteet ja käyttäjän määrittelemät kassavirrat. Niiden pohjalta ohjelma muodostaa ennusteen.

Mutta kuinka tulo- ja menovirtoja pystyy tasapainottamaan? Helposti sanottu mutta hankalammin tehty: pyydä aina omille ostolaskuille mahdollisimman pitkä maksuaika ja vastaavasti pidä myyntilaskujen eräpäivät maltillisina niin, että saat rahat tilille mahdollisimman nopeasti. Neuvo alkaa käytännössä ontua melko nopeasti, koska totta kai myös yritykselle myyvä osapuoli ymmärtää saman idean. Voikin käydä helposti niin, että yritykselle on kyllä tulossa rahaa riittävästi kaikkiin investointeihin ja hankintoihin, mutta tulo- ja menovirrat eivät kohtaa. Oman ostolaskun eräpäivä on aikaisemmin kuin myyntisaatavat erääntyvät.

Kassaturvasta balanssia epätasaisiin rahavirtoihin

Näppärä keino tällaisessa tilanteessa on laskujen rahoittaminen. Siinä yritys saa myyntilaskuista rahat tililleen saman tien, jolloin se voi maksaa omat laskunsa ajallaan. Usein vielä myyntisaatavat toimivat lainan vakuutena, jolloin mitään ylimääräisiä järjestelyjä ei tarvita. Tästä käytetään myös termiä factoring-rahoitus, ja mallissa yritys kantaa itse luottotappioriskin, jos laskun saaja ei maksa laskua. Toinen vaihtoehto on ns. myydä laskut rahoitusyhtiölle, jolloin ostopalvelussa riski siirtyy luotonantajalle.

Kassaturva on laskurahoituspalvelu, joka on yritysten käytössä aina tarpeen tullen. Laskuja voi rahoittaa yhden tai muutaman kerrallaan, kertaluonteisesti tai laajemmin.  

Kassaturvan TOP 4

  • yrityksen kassavirta kierto nopeutuu
  • yrityksen mahdollisuudet ennakoida ja suunnitella tulevaa paranevat
  • hyödynnettävissä kaikenkokoisissa yrityksissä toimialasta riippumatta
  • helppo ottaa käyttöön muutamalla klikkauksella

Accountor Finago