EtusivuBlogiAuta asiakastasi muistamaan – Näin edistät saataviesi kotiutumista

Auta asiakastasi muistamaan – Näin edistät saataviesi kotiutumista

Tervetuloa lukemaan tietoiskuja yrityksen kassavirran hallinnasta. Tietoisku 5/5.

Myyntisaatavien maksuviiveet hidastavat yrityksen kassavirtaa ja riskeeraavat pienyrittäjän maksuvalmiuden. Automaattiset maksumuistutukset auttavat pitämään laskutuksen ajan tasalla ilman yrittäjän jatkuvaa seurantaa.

Laskusuhdanteen aikana maksuhäiriöiden riski kasvaa ja ajantasaisen laskutuksen merkitys korostuu. Hidas kassavirta heikentää yrityksen kykyä selvityä markkinoilla, vaikka myynti rullaisi hyvin. EU:n komissio on todennut, että neljännes konkursseista johtuu siitä, etteivät yritykset saa ajoissa maksujaan.

Erityisesti pienyrittäjien on tärkeää huolehtia myyntisaatavien oikea-aikaisesta kotiuttamisesta, jotta kassanhallinnan haasteet eivät pääse rasittamaan liiketoimintaa ja toimeentuloa. Jos asiakas ei maksa laskua ajallaan, asiakasta kannattaa muistuttaa.

– Sen lisäksi, että tehdystä työstä laskutetaan viiveettä, on tärkeää reagoida maksujen myöhästymisiin ajantasaisesti. Maksumuistutukset ovat asiakkaille osoitus siitä, että yritys hoitaa laskutustaan systemaattisesti, eivätkä myöhästymiset jää huomiotta. Tämä sitouttaa asiakkaita maksamaan laskut oikea-aikaisesti, Value Proposition Manager Saper Sahbaz Procountorilta kertoo taloushallinnon dataan viitaten.

– Monesti maksuviiveiden taustalla on vilpitön unohdus, joten maksumuistutus on myös hyvää asiakaspalvelua. Usein hitaan kassavirran taustalla on järjestelmällisyyden puute laskutuksessa sekä myyjän että asiakkaan päässä. Automatisoimalla maksumuistutukset yrittäjä auttaa asiakkaitaan muistamaan, vaikka ei itsekään muistaisi, Sahbaz toteaa hymyillen.

Keskity ydinosaamiseesi ja ulkoista perintä

Välitön reagointi maksuviiveisiin lisää todennäköisyyttä sille, että yrittäjä saa kotiutettua myyntisaatavansa. Mikäli asiakas ei kuitenkaan reagoi maksumuistutuksiin, yrittäjä voi ulkoistaa huolen saatavien kotiuttamisesta perintätoimiston harteille.

Procountorin perintäkumppanien avulla yrittäjä varmistaa, että myyntisaatavien perintä hoidetaan ammattimaisesti ja oikea-aikaisesti voimassa olevia lakeja noudattaen, Sahbaz vinkkaa.

Ota yrityksellesi käyttöön laskurahoituspalvelu ja saat rahat myyntilaskuista heti käyttöösi

Procountor tarjoaa Kassaturva-laskurahoituspalvelun, joka mahdollistaa myyntilaskujen rahoittamisen helposti ja nopeasti riippumatta laskun koosta. Käyttämällä Kassaturvaa saat rahat myyntilaskuista välittömästi tilille, mikä parantaa yrityksesi kassavirtaa ja mahdollistaa osaltaan liiketoiminnan kasvun.Tilaa blogi sähköpostiisi

Saat ajankohtaisia vinkkejä muun muassa talouden sähköistämiseen ja pysyt aina ajan tasalla taloushallinnosta.