Roope Rytkönen / 20.04.2023

Ennakoitavuutta epävarmoihin aikoihin – näin nopeutat kassavirtaa

Tervetuloa lukemaan tietoiskuja yrityksen kassavirran hallinnasta. Tietoisku 3/5.

Myyntisaatavat tulevaisuudessa eivät rahoita investointeja tänään. Jos kassa on tyhjä ja myyntilaskuja joutuu vielä odottamaan, kassavajetta voi paikata laskurahoituksella.

Taloudellisesti epävarmoina aikoina sekä kuluttaja- että yritysasiakkaiden maksukäyttäytyminen on arvaamattomampaa, mikä voi haastaa liiketoiminnan kehittämisen. Jos kassavirta on epätasainen, tarvittavia investointeja ei ehkä voida tehdä oikea-aikaisesti ja liiketoiminta kärsii.

”Mitä kauempana tulevaisuudessa asiakkaan maksuajankohta on, sitä suuremman riskin se aiheuttaa yrityksen kassavirralle ja selviytymiskyvylle. Tällöin yrittäjä kantaa riskin asiakkaan maksukyvystä tulevaisuudessa, ja epävarmuus saatavien kotiutumisesta hankaloittaa päätöksentekoa ja tarvittavien kehitysaskeleiden ottamista”, Procountorin Value Proposition Manager Saper Sahbaz summaa.

Tehosta yrityksesi kassavirtaa

Myyntilaskujen rahat tilille jo tänään

Kassankiertoa voi tehostaa muun muassa sähköisellä taloushallinnolla ja nopealla laskutuksella, mutta lopulta yrittäjän mahdollisuudet vaikuttaa asiakkaan maksukäyttäytymiseen ovat rajalliset. Yrittäjä voi kuitenkin kotiuttaa saatavat tilillensä, vaikka saman tien, laskurahoituksen avulla.

”Laskurahoitus tarkoittaa, että yritys saa rahoitusyhtiöltä luottoa erääntymättömiä myyntilaskuja vastaan. Tällöin toiminnan kehittämisen ei tarvitse olla jäissä maksuviiveiden vuoksi, vaan yrittäjä saa rahat tilillensä vakuuksina toimivia laskuja vastaan heti”, Sahbaz kertoo.

Laskurahoitus soveltuu tilapäisen kassavajeen paikkaamiseen toimialasta riippumatta esimerkiksi tilanteissa, joissa laskutettavat summat ovat suuria ja maksuajat pitkiä.

”Esimerkiksi rakennusalalla yritykset joutuvat tekemään suuria investointeja pitkäkestoisen projektin aikana, mutta asiakasta voidaan laskuttaa vasta projektin päätyttyä. Laskurahoituksen avulla varmistetaan yrityksen maksuvalmius urakan aikana, jotta liiketoiminta ei sakkaa hitaaseen kassavirtaan”, Sahbaz sanoo.

Näin se toimii

Procountor Taloushallinto -ohjelmistoon integroitu Kassaturva-palvelu mahdollistaa yrittäjille nopeamman kassavirran ja paremman ennakoitavuuden. Laskurahoituksen voi ottaa käyttöön seuraavin askelin nopeasti ja helposti ilman erillistä käyttöönottomaksua.

  1. Tee sopimus Kassaturvasta Procountor Taloushallinto -ohjelmistossa.
  2. Tee myyntilaskut normaalisti Procountor-ohjelmalla.
  3. Valitse mistä laskuista haluat rahaa kassaan heti.
  4. Procountor maksaa rahat sopimuksen mukaan laskukohtaisella hinnoittelulla.

Saat rahat myyntilaskuista heti käyttöösi Kassaturvan avulla

Kassaturva on laskurahoituspalvelu, joka mahdollistaa myyntilaskujen rahoittamisen helposti ja nopeasti suoraan Procountor-ohjelmistosta riippumatta laskun koosta. Käyttämällä Kassaturvaa saat rahat myyntilaskuista välittömästi tilille, mikä parantaa yrityksesi kassavirtaa ja mahdollistaa osaltaan liiketoiminnan kasvun.

Roope Rytkönen

Haluan auttaa asiakkaita liiketoiminnan kehityksessä ja tuloksen parantamisessa. Kun haluat keskustella lisäarvoa tuottavista ratkaisuista taloushallinnon prosesseihin, kuten laskurahoituksesta tai sopimustenhallinnasta, laita viestiä roope.rytkonen@finago.com.