Talouspuntari-podcastin uusi jakso

Onko Suomi nyt kasvupolulla?

Tässä jaksossa kysytään, onko Suomi nyt kasvupolulla. Mitä yrityksille kuuluu, millaisia indikaatteja markkinasta voidaan aistia ja mikä on loppuvuoden näkymä? Keskustelun vetäjänä toimii Mikko Leppilampi.

Mitä yritysten taloudelle kuuluu? Annetaan datan kertoa.

Accountor Finagon ajatuksia herättävässä podcast- ja blogisarjassa perehdytään yritysten talouteen reaaliaikaisen datan pohjalta. Luvassa on mm. toimialakohtaista tiukkaa analyysiä yritysten kannattavuudesta, myynnin kehityksestä, tulevaisuuden näkymistä ja ajankohtaisista ilmiöistä.

Tilaa Talouspuntari-katsaus sähköpostiisi

Tilaa sähköpostiisi kuukausittain julkaistava, pk-yritysten reaaliaikaiseen taloustietoon perustuva ajankohtaiskatsaus. Katsaukset julkaistaan jälkikäteen myös tälle sivulle. Pääset tarkastelemaan aiempia katsauksia tästä.

Uusimmat jaksot

Kausi 2 | Jakso 2

Onko Suomi nyt kasvupolulla?

Tässä jaksossa kysytään, onko Suomi nyt kasvupolulla. Mitä yrityksille kuuluu, millaisia indikaatteja markkinasta voidaan aistia ja mikä on loppuvuoden näkymä? Keskustelun vetäjänä toimii Mikko Leppilampi, ja asiantuntijoina mukana keskustelussa ovat:

  • Sami Pakarinen, Elinkeinoelämän keskusliitto
  • Henri Hakamo, Teollisuussijoitus
  • Joonas Mikkilä, Suomen Yrittäjät
  • Jari Saario, Kauppalehti
  • Petri Karjalainen, Accountor Finago.

Kausi 2 | Jakso 1

Mitä kuuluu yksinyrittäjille?

Toisen tuotantokauden avausjaksossa suuntaamme katseet yksinyrittäjiin. Termi kevytyrittäjyys on ollut uutisotsikoissa viime aikoina useaan otteeseen. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Jaksossa paneudumme yksinyrittäjyyden käsiteviidakkoon ja selvitämme, mitä tälle yrittäjäjoukolle kuuluu. Kysymme mm., mitä eroa on sillä, että toimii laskutuspalveluiden kautta ilman Y-tunnusta verrattuna siihen, että toimii Y-tunnuksellisena yksinyrittäjänä.

Talouspuntari, kausi 2 jakso 1: Mitä kuuluu yksinyrittäjille? Procountor Solo -ohjelmiston tuotepäällikkö Ilkka Happonen, taikuri Joni Pakanen ja Accountor Finagon liiketoimintajohtaja Petri Karjalainen

Kausi 1 | Jakso 10

Talouspuntarin parhaat palat

Talouspuntarin ensimmäisen kauden päätösjaksossa kootaan yhteen parhaat palat kauden jaksoista. Poimi mukaasi parhaat vinkit Talouspuntarin asiantuntijavierailta. Lisää oivalluksia ja oppeja pääset kuuntelemaan jo julkaistuista jaksoista.

Kausi 1 | Jakso 9

Tilitoimistoalan myytinmurtajat

Millaiset ovat tilitoimistoalan kasvun näkymät? Tällä kertaa Talouspuntari-podcastissa murretaan myyttejä urakalla, kun fokuksessa on nopeassa muutosvauhdissa elävä tilitoimistoala. Mukana myyttejä murtamassa on kaksi alan edelläkävijää: Elina Witt, Tilitoimisto Elikon toimitusjohtaja ja Mikko Marttunen, Tilitoimisto Balancon toimitusjohtaja.

Myytti 1: Tilitoimistoala ei houkuttele nuoria, lahjakkaita osaajia. Rekrytointi on haastavaa.
Myytti 2: Tilitoimistoissa palkkataso on alhainen.
Myytti 3: Tulevaisuudessa tekoäly ja softarobotiikka syrjäyttävät kirjanpitäjät ja ammatti katoaa.
Myytti 4: Mysteerimyytti kuuntelijalta. Kuuntelemalla podcastin selvität, mikä mysteerimyytti oli ja saatiinko se murrettua.

Kausi 1 | Jakso 8

Annetaan bisnespyörien pyöriä

Talouspuntari-podcastin tämänkertaisessa jaksossa fokus on erityisen positiivinen. Suurennuslasin alle pääsevät alat ja yritykset, joilla menee mukavasti myös pandemian jyllätessä ympärillämme. Vieraina ovat Heikki Lindroos liikejuridiikkaan erikoistuneesta Byro Legalista, sekä OIKIO Perfomance Agencyn Business Controller ja People Lead Satu Tamminen.

Kausi 1 | Jakso 7

Millainen on yrityskentän kunto? Suurennuslasissa hyvinvointiala

Muun muassa kuntosalien sulkemiset ovat olleet vilkkaan keskustelun kohteena. Mille tilanne näyttää alan sisältä katsottuna? Mille tilanne näyttää hyvinvointivalmennuksia jo ennen korona-aikaa pitkään online tehneiden yrittäjien näkökulmasta?

Accountor Finagon Senior Vice President Petri Karjalaisen kanssa teemasta keskustelemassa ovat Kukka Laakso ja Joni Jaakkola. Kukka on hyvinvointialan yrittäjä, kolumnisti, kirjailija ja kahvakuulaurheilun pioneeri Suomessa. Joni on hyvinvointialan moniottelija, voimaharjoitteluvalmentaja ja suosittu keynote puhuja, jolla on oma Optimal Performance -valmennusyritys. Huom! Jakso on nauhoitettu täysin etäyhteyksin ja muutamin paikoin äänenlaatu ei valitettavasti ole täysin priimaa.

Kausi 1 | Jakso 6

Yrityksen hallituksen vastuu
– kriittiset talouden tunnusluvut

Millainen vastuu hallituksella on yrityksen talouskehityksestä? Miten hallituksen tulisi reagoida huolestuttavaan talouskehitykseen ja missä vaiheessa? Talouspuntarissa suurennuslasin alla ovat tällä kertaa kriittiset talouden tunnusluvut, joihin yritysten hallitusten tulisi kiinnittää huomionsa.

Mukana keskustelemassa ovat Accountorin strategiajohtaja Petri Karjalainen, kokenut hallitusammattilainen, Veikko Laine Oy-konsernin sijoitus- ja talousjohtaja Peter Ramsay sekä TietoAkseli Groupin tilintarkastuspalveluiden johtaja, KHT-tilintarkastaja Mari Pöytäkangas.

Kausi 1 | Jakso 5

Annetaan datan kertoa – suurennuslasissa rakennus- ja ravintola-alat

Annetaan datan kertoa, mitä erityisesti rakennus- ja ravintola-aloille kuuluu. Millaista dataa näistä toimialoista on saatavilla, ja millaisia trendejä luvuista voi nähdä?

Keskustelemassa Accountorin Petri Karjalainen, Neveran toimitusjohtaja Teemu Pukkila ja Henna Väänänen, yrittäjä, Cafe Silo

Kausi 1 | Jakso 4

Yritysten vuosi 2021

Yritysten vuosi 2021 – mille näyttää yritysrintamalla? Onko meillä pian käsillä monen asiantuntijan suulla povattu konkurssiaalto? Selviävätkö yritykset pandemian vaikutuksista? Millaisissa tunnelmissa yrittäjät ja yritykset ovat uuteen vuoteen startanneet?

Näitä kysymyksiä pohtivat Accountorin strategiajohtaja Petri Karjalainen, yrittäjä Helene Auramo ja Teollisuussijoituksen Henri Hakamo. Tervetuloa kuuntelemaan!

Kausi 1 | Jakso 3

Koronakriisin vaikutukset yrityksissä

Tässä jaksossa keskustellaan koronapandemian vaikutuksesta suomalaisiin yrityksiin. Kuinka kriisi on vaikuttanut eri toimialoilla? Millä neuvoilla pk-yritysten kannattaa suunnata uuteen, kasvun vuoteen?

Accountorin strategiajohtaja Petri Karjalaisen vierana jaksossa on EVAn johtaja Emilia Kullas.

Kausi 1 | Jakso 2

PK-yrityksen tuloksen parantaminen

Tässä jaksossa pureudutaan konkreettisiin asioihin, joihin tarttumalla pk-yrityksen tulosta on mahdollista parantaa. Jaksossa keskustellaan mm. hinnoittelun ja tuotteistamisen merkityksestä pk-yrityksen kannattavuuteen ja tulokseen.

Accountorin strategiajohtaja Petri Karjalaisen vieraina ovat Olli Lehtonen (liikkeenjohdon konsulttitoimisto August Associatesin osakas) ja Samuli Saviala (EMU Growth Partnersin toimitusjohtaja).

Kausi 1 | Jakso 1

Tehoa pienyritysten laskutukseen

Yritysten välisessä kaupassa laskutus on usein vallitseva käytäntö käteismaksamisen sijaan. Tässä jaksossa selvitämme, miten yritysten laskutus sujuu ja annamme vinkkejä siihen, kuinka pk-yritys voi tehostaa laskutustaan, yhtä sen bisneskriittisimmistä toiminnoista.

Accountorin strategiajohtaja Petri Karjalaisen vieraina ovat Esko Penttinen (Aalto-yliopiston tutkija ja Real-Time Economy -ohjelman johtaja), Ilkka Haavisto (Talouskonsultointi Mertaojan operatiivinen johtaja) sekä Junno Roine (PURO Finance -rahoitusyhtiön toimitusjohtaja).