Accountor Finago / 08.07.2020

Projektina tilitoimiston kasvu

Kun omat kehittämiskohteet tunnistaa, voi kehitystyö alkaa. Monta kertaa tilitoimistossa ei kiireen keskellä ehdi tai muista paneutua siihen, mikä omassa toiminnassa on hyvää ja mitä kannattaa kehittää. Tämän paljastamiseen on saatavilla Accountor Finagon maksuton kuntotesti, joka on liiketoiminta-analyysi tilitoimiston vahvuuksista ja kehityskohteista. Testi osoittaa tilitoimiston nykytilan, missä nyt mennään.

Tilkas Oy – Verkkokauppatilit lähti mukaan kuntotestiin ja kehittämiseen kuultuaan mahdollisuudesta Accountor Finagon myyjältä. Verkkokauppatilien Niina Kilponen näkee testissä monia plussia.

– Kuntotestin avulla on helppo nähdä, missä mennään omassa liiketoiminnassa. Tulokset kertovat paitsi kehittämiskohteet myös asiat, jotka ovat jo hyvin, Niina summaa.

– Testistä näkyi, että monet asiat, joiden suhteen olin itse arvioissani varovainen, olivat meillä hyvällä tasolla. Oli kiinnostavaa todeta, että itse omaa tekemistä tulee arvioitua helposti alakanttiin.

Niina suosittelee kuntotestiä kaikille tilitoimistoille, jotka ovat jo päässeet toiminnassaan käyntiin, esimerkiksi vuosi, puolentoista perustamisen jälkeen. Yhtä lailla testi on hyödyllinen jo pitkään alalla toimineille.

Kuntotesti määrittelee seuraavat askeleet

Testi on erinomainen lähtölaukaus tilitoimiston kehittämiselle. Tulosten perusteella Niina huomasi, että tilitoimiston markkinoinnissa ja julkisessa näkyvyydessä oli kehitettävää. Tulosten pohjalta kehitystavoitteeksi muodostuivat uusasiakashankinta ja liikevaihdon kasvu. Tavoitteiseen sopi hyvin Procountor Kasvu -projekti, kehitysprojekti tilitoimiston markkinoinnin ja tavoitteellisen uusasiakashankinnan tukemiseen.

Tukea Niina toivoi erityisesti sosiaalisen median hyödyntämiseen. Projektin tavoitteita seurattiin kuukausittain järjestetyissä etäpalavereissa yhdessä Accountor Finagon asiantuntijoiden kanssa.

– Projektissa sain monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta myynnistä ja markkinoinnista. Koulutukset järjestettiin projektin alkupuolella, jolloin pääsin hyödyntämään niitä projektin edetessä.

– Yksi parhaista Procountor Kasvu -projektin anneista minulle oli se, että määrittelimme yhdessä tavoitteet ja tarkastelimme niitä säännöllisesti. Tuli tunne, että projekti etenee.

Eivätkä tavoitteet jääneet pelkäksi tuntumaksi. Verkkokauppatilit saavutti asetetut tavoitteensa upeasti.

– Pääsimme asiakasmäärän kasvutavoitteesen, Niina iloitsee.

– Samalla opin, millaista on laadukas sisältö esimerkiksi Facebookissa. Sain rohkeutta aloittaa oman näköisen tavan tehdä sisältöä.

Niina koki, että erityisesti video on hänelle mieluista formaatti luoda asiakkaita palvelevaa sisältöä. Hän perusti oman Youtube-kanavan videoille. Ja kun innostuksen kärpänen pääsi kerran puraisemaan, on jatko huikea kehitystarina. Niina on innostunut projektin myötävaikutuksella etsimään omaa markkinoijan polkuaan ja ottanut käyttöönsä esimerkiksi Instagramin ja tehnyt blogimainontaa. Sisällöt nousevat asiakkailta: asiakkaiden kysymykset tilitoimistoon päin toistuvat usein melko samanlaisina, ja näihin kysymyksiin Niina sisällöillään vastaa.

-Video on minulle luonteva tapa tuottaa sisältöjä. Opintomatkani varrella olen päässyt ja joutunut astumaan oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja oppinut, ettei sisältöjä kannata hioa loputtomasti, jotta saa jotain julkaistuakin.

Nyt Niina kerää jatkuvasti ideapankkia itselleen sisällöistä, joita tuottaa vähitellen.

-Projektin myötä ymmärsin, että minun tehtäväni tilitoimiston johdossa on kontaktoida potentiaalisia asiakkaita ja klousata kaupat. Löysin itsestäni aivan uusia puolia! Sähköisestä palvelumallista huolimatta haluan kertoa asiakkailleni, että olen lähestyttävä, asiakkaan asialla oleva kumppani. 

Tilkas Oy, työnimi Verkkokauppatilit, on 2018 perustettu tilitoimisto, jonka perustajat ja omistajat ovat Suomen johtava verkkokauppatoimittaja Vilkas Group Oy sekä joukko yksityisiä verkkokauppiaita, jotka halusivat keskittää kirjanpidon osaaviin käsiin.

Lähde mukaan kehittämään

Tutustu tarkemmin Procountor Tiekartta-projektiin ja sen tarjoamiin kehitysmahdollisuuksiin tilitoimistoille.

Accountor Finago